démon

démon

sluneční paprsky přikrášlují vrcholky stromů
v jejichž stínech spí démon barvy purpury

démon rozlitých vín z Pompejí
nejhorších nočních můr
co trhají duše ve dví

jako ocelová kulka v srdci
která ničí dojem krásy

zamotané v roušce nejčernější tmy
pod hábity
barvy popela

co se sype z lživých slov

při hledaní poznání
v rovnosti bližních

což podobá se rozbahněným snům
na obrazech renesančních umělců
co ztratili svou inspiraci
v čiré nenávisti
v hlubokých vlnách azurových moří
a chřtánech krvelačných hyen
Autor madness.is.freedom, 23.05.2016
Přečteno 351x
Tipy 6
Poslední tipující: WhiteRayne, Lioness, Amonasr, Mácha, 6run6e, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Súhlasím s Lioness a tlieskam!

26.05.2016 21:43:54 | WhiteRayne

Pěkné, moc hezké nápady.. Jen škoda že není důraznější závěr

23.05.2016 23:49:59 | Lioness

děkuji moc :)

24.05.2016 10:15:38 | madness.is.freedom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí