Nad Olší

Nad Olší

Anotace: ...

Nad Olší snášel se měsíc,
vítr ten suverén dul,
neřekl mi nic míň, nic víc,
a přesto pravdy jen půl.

Prozradil namátkou tajemství panen,
říčních jež z mořských se staly,
zbloudily až sem z té dály,
ve zmatku po poplachu planém.

A teď dál nad řekou zpívá,
však nerozumím již písni jeho,
z upité noci ještě půl zbývá,
sáhnout do svědomí svého.

Sáhnout a zeptat se co že tu dělám,
proč neležím v posteli s očima zavřenýma,
kaju se a vám všem teď říkám,
to příroda, to ona mě uhranula,
tak po zbytek noci, dále se dívám.

A kdybych náhodou usnul,
uprostřed těšínských krás,
příštího dne bych se octnul,
po ránu na místě u řeky zas.
Autor Pavel Vlček, 02.06.2016
Přečteno 353x
Tipy 2
Poslední tipující: Kubíno
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká básnička Pavle :)

02.06.2016 23:48:44 | Kubíno

Děkuji.

03.06.2016 06:19:20 | Pavel Vlček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí