Na měsíc vyju

Na měsíc vyju

Anotace: Xxx

Jsem utajená loutka pod postelí
Jsem ta, kterou nepozveš si na neděli
Jsem oblouk, který tělo řeky poutá
Jsem vymetený pavouk ze zapadlého kouta

Jsem ohryzek, co skončí někde v koši
Jsem cíp látky, co nebyl nikdy prošit
Jsem ozvěna, kterou už nikdo neposlouchá
Jsem velbloud, který jehle nevylezl z ucha

Jsem rozkmitaný hlas, co zůstal němý
Jsem houf holubů, do kterého si každý střelí
Jsem řeka, která teče příliš líně
Jsem dítě, které zapomněli v kině

Jsem had, co v křoví temně syčí
Jsem pes, co za štěkání dostal tyčí
Jsem muchomůrka s ukopnutou hlavou
Jsem poslední skaut za výpravou

Jsem kolosální krasavice
Jsem to a ještě více
Jsem bělohlavý stařec s bílou hůlkou
Jsem chleba s okoralou kůrkou

Jsem naštvaná a ty to víš
Na měsíc vyju
Neslyšíš?!
Autor šestka, 07.06.2016
Přečteno 376x
Tipy 9
Poslední tipující: Jort, Frr, Amoner, poeta, bogen
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...tak to jsi byla ty...

08.06.2016 15:20:12 | Jort

...byla, ale jenom ta šestá, ty ostatní mne prevyli:))...

10.06.2016 21:33:59 | šestka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí