Pretorius

Pretorius

Anotace: ...ach, Liter...

Tak písal si.
O svojom otcovi.
O tom ako väznený bol
v svojom tele.
Písal si o tvojej bolesti.

A ja zrazu chviem sa.
Našla som ťa.
Liter nie je až tak veľký.

Možno viac než len
tisíc centimetrov kubických.

Tak medzi autormi zjavil si sa.
Bez aktivity už pár liet.

A ja som čítala.

Objavila zákutia, o ktorých si
vedel.

To iba ja nie.

A žila som tvoju bolesť,
tvoj strach,
i tvoju
lásku.

A čítala tie riadky, ktoré
doteraz mi unikali.
Skryté v zásuvkách.
Ktoré si mi nehodlal otvoriť.

No ja som nakukla sama.
Pomaly, potichu.
Aby čo i len trochu nezaškrípali.
A nezobudili ťa z tvojho spania.

Pod svetlom tmy som
čítavala tieto riadky,
otec.

A našla som v nich
ďalší kúsok
seba.
Autor Sofia Filein, 28.06.2016
Přečteno 312x
Tipy 8
Poslední tipující: Jin&Jang, Amonasr, Frr, Malá mořská víla
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nehľadal som
nemusím
ja predsa viem kto si
niekto ukrytý hlboko v mojom srdci
viem že ma nepochváliš za to
ale čo už na to je predsa tato

12.08.2016 20:43:29 | pretorius

silná a hluboká ... když najdeme netušené ... co už bylo

29.06.2016 11:14:52 | Ragnell

ST ... velmi niterné Sofi, dotýká se mě citlivostí úctou a láskou :-)

28.06.2016 22:06:05 | Malá mořská víla

Ďakujem :)

29.06.2016 08:57:51 | Sofia Filein

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí