=Špacírka a paraplíčko

=Špacírka a paraplíčko

Anotace: a dědeček elegán

Dávno,pradávno
~~~~~
Pod lípou je stará lavička
spolu tam sedávali
můj dědeček a babička,
dědeček,elegán rád nosil bílý šál
a babička klobouček s mašlí
nikdo se nesmál.
---
A někdy proti sluníčku
nosila s grácií krajkové paraplíčko
dědeček zas hůlku špacírku
a v kapse ve vestě
měl na řetízku z brýlí sklíčko.
Dědeček,rád z fajfky bafal
jako parní vlak
to vždycky říkávala babička,
prý ano.Přesně tak.
Lavička ta časem osiřela
už na ní nikdo nesedal
když tu babičku a taky dědečka
si pán Bůh k sobě vzal.
Každý má určitě svůj obláček
vždyť tak to přece chodí,
že někdo musí odejít
a jiný se zrodí.
---
A když někdy nebe bouří
to babička hubuje
že dědeček sklíčkem z brýlí
tam po těch krásných holkách šmíruje.
Babička hned jeden mráček
paraplíčkem propíchá
to se spustí liják shůry
a to každý domů pospíchá.
I ty holky co tam v trávě sedí?
Na které ty dědečkovi oči hledí?
A dědeček si natruc babičky
zabafá z té svojí fajfčičky,
všude dým?
Né,jen mlha je tak hustá
ale jsou to vážně oni
babička a dědeček
jsem si jistá.
---

Autor Květka Š., 07.09.2016
Přečteno 272x
Tipy 1
Poslední tipující: Fany
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné milé :-)!

08.09.2016 06:22:06 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí