Vášnivá

Vášnivá

Anotace: ....

Túžba.
Slovo.
Meč.

To je báseň.

To ona ako túžba
objaví sa v mojom srdci.
Ako slovo, ktoré
chce byť vyslovené.
Ako meč, ktorý vie,
kde mám svoju
Achillovu vetu.

A keď sa objaví,
pritúli,
pousmeje,

ja zrazu neviem odolať.

Očarená jej krásou
i ladným pohybom,
otváram jej dvere
do sveta,
ktorý mi nepatrí.

A potom už len
sledujem
svoju ruku kĺzať po papieri.

Dotýkam sa jej a
poznávam
krivky jej osobnosti,
ktoré smiem vidieť iba
v noci.

A ráno,
pozerajúc mi do očí,

odchádza,

s prísľubom
posledného bozku.
Autor Sofia Filein, 12.09.2016
Přečteno 239x
Tipy 2
Poslední tipující: Fany, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I patří, milá Sofie, v Tobě je nesmírně mnoho poezie... poznám to i já, laik a nebásník!

Děkuji ... za Tvé básně.

16.09.2016 20:38:41 | Helen Zaurak

Tak rychle chytit, ať na tom papíru zůstane :-).

13.09.2016 05:47:38 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí