Vzduch

Vzduch

Anotace: ...náádych...alebo žeby radšej nie?

Keď tam
nikde
nikto
nečaká.

Keď dýchaš svet.
Po troškách,
a potom
zrazu
celý.

A dych vyrazí
z tvojich pľúc.
Akoby dovtedy si len
predýchaval.

Množstvo vzduchu,
ktoré nevieš
uniesť.

Nový nádych.

Vánok víchrice.

Ako keď prerazíš hladinu,
ktorá ťa nedržala.
To len ty si si to vždy myslel.

Vzduch ľahší ako
páperie
a zároveň tak ťažký,
že niekedy by bolo lepšie
nenadýchnuť sa.

No už je neskoro.

Vošiel ti do pľúc
a slovami tepien
sa ti rozlial
po tele.


Už nejde dostať von.

Tak dýchaj,
ak to chceš
prežiť.
Autor Sofia Filein, 14.09.2016
Přečteno 315x
Tipy 6
Poslední tipující: jitoush, Amonasr, Fany, Helen Zaurak
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....ano...někdy něco je potřeba vydýchat.....nebo rozdýchat.....
dech.....je bodem uklidnění,ale i neklidu.....tedy....dýchej...dýchejme
pro vyrovnání se a vyrovnání do balancu.......Ji./úsměv/

17.09.2016 18:07:03 | jitoush

Hezké žití :-)!

15.09.2016 09:19:44 | Fany

Ano, určitě dýchej, každý máme možnost najít si, proč žít :-)

14.09.2016 20:29:23 | Helen Zaurak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí