Podzim

Podzim

Anotace: ......

V šepotu listí vyhublé léto umírá
Zesláblé nízkým sluncem už pustilo otěže
Do šíje zakouslý podzim má jak upíra
Co zítra ho mrazivým ránem nadobro podřeže

Znásilní stromy a z šatů je vysvleče na kosti
To listí pak rozhází v lesích jak barevné konfety
Mám rád toho starého dobrého vraha z vilnosti
Když do mlhy schovává svědky i doličné předměty

A jak si tak páchá všechna svá zvěrstva a krutosti
Stejně je v očích mých bytostí téměř nevinnou
Zlobit se na něj by bylo jen marnou hloupostí
On všechno to dělá vlastně jen ze strachu před zimou.
Autor Blazius, 26.10.2016
Přečteno 255x
Tipy 4
Poslední tipující: Amelie M., Frr, Dreamy, jondys
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zvláštně zbytostnělý podzim...

26.10.2016 17:43:20 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí