ZIMA

ZIMA

Anotace: .....

Skleněné rohy jednorožců
visí na podokenních římsách
a špinavé sněhové závěje
jako dětská krupice posypaná kakaem

slunce hřeje jen u protinožců
obleva s mrazíkem se střídá
závoj z hermelínu padl z nebe
tak doufám že konečně roztaje

a jaro ho sprovodí ze světa
jako odsouzeného na smrt
a pupeny květů
roztrhají jeho ledové svaly
co rdousí stromy a keře

pak proběhnu jarem až do léta
jako závodní chrt
a navštívím několik mikrosvětu
co ve snech mi našeptávaly
ať za sebou zavírám..............od zimy dveře.
Autor ZILA78, 19.02.2017
Přečteno 323x
Tipy 18
Poslední tipující: enigman, jitoush, Fany, Nikita44, Amonasr, Philogyny1, kudlankaW, Kett, zdenka, Dreamy, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jo,jo....když táhne...tak to není nic moc....Ji.

21.02.2017 21:03:47 | jitoush

Moc líbí :-)!ST

20.02.2017 06:51:42 | Fany

Tak i když jenom pár, nikdy nevíš kde se ztratiš nebo nastydneš :)

19.02.2017 08:41:08 | Jin&Jang

ta první je libová ;)

19.02.2017 08:33:51 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí