Život je jójo

Život je jójo

Anotace: Kamínek z životní mozaiky

*

Cotobudéé?

 

koukala do papírku

čtvrt kila gothaje

jo - a dvacet deka goudy

 

narovnala záda

starší paní za ní  o krok ustoupila

 

jo, pardon

 

síťku brambor

dvě cibule

 

nejsi tu sama, jo?

říká si v duchu ta třetí

a nahlas  zašvitoří

Budeš  dělat francouzský?

jo...

kousek špeku...

jo, dvacet...

nahrbila se, jak sahala pro peníze

 

(ženy se hrbí - je na mně ce-lá domácnost...

kdepak ten můj)

 

jojo... tíha času, balvan odpovědnosti, rodina

 

Zapomněla na vejce, ale nevrací se

půjčím si od Anduly...

 

začíná pršet

Už zas... jo?

najednou na čase nezáleží.

 

Hlava a ruce,

záda a nohy...

 

Jó, jó - Pane Bože... ty to vidíš...

 

 

 

Autor aravara, 24.03.2017
Přečteno 209x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, Kett, Amonasr, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No Ivi... uznej: hodilo by se to sem ? (ne, že by to nebylo výstižné...) :-D

25.03.2017 22:16:46 | aravara

Moc hezky jsi to napsal, já dávám do francouzských točeňák, mi přejde lepčí... :-))

25.03.2017 11:03:42 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí