Golgota 21

Golgota 21

Anotace: z mé chystané sbírky "Pouze pro zvané" Všem svým čtenářům přeji krásné Velikonoce a mnoho inspirace. Dolma

Z obou stran trati do Vysočan
cení zuby střepů
okna zchátralých továren
jak tlamy žraloků
na zchátralý svět
železná pata trhu drtí Zem,
až cedí krev
zní velká slova z tribun
a z dáli tanků řev
jen stále vpřed! -
v tavírnách krve
ďábel míchá zlato
žluté, černé i bílé
ve smrtící jed
vyzáblé děti tiše umírají
na dohled vrtných věží,
jež dračí modlu střeží
starci klečí v blátě
s hlavou sraženou
až na dno bytí -
chcípáš tu jako pes,
jejž nikdo nechce
ani na pokusy,
a rudý měsíc svítí
na favely a slumy,
průmyslové zóny,
kde tmavooké ženy
nad šicími stroji
se sklánějí
jak mrtvé květy -
ne Bůh, dnes člověk
je ukřižován
Autor Dolma, 10.04.2017
Přečteno 272x
Tipy 4
Poslední tipující: Cappp, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naléhavá.
Jen, aby jí slyšeli.
Za mě ST!

11.04.2017 20:38:21 | Cappp

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí