=Noc

=Noc

Anotace: ***☺***

 

~Černé střevíce~ 
                    ~~~~~~~~~~~~                   
Co nosí noc?
Večer černé střevíce 
plné třpytivých ozdob obuje si
a pak se chlubí,to je krásy
dává si pozor kudy kráčí
černé kočce šlápne na ocásek
ta potom na ni prská,vrčí,
přes hory lesy i doliny
přes města vesnice přes řeky 
dělá noc každý večer kroky
až všechno zažene pod peřiny
popřeje krásné usínání.
*****
Někdy ze střevíčků ozdoba padá
kdo ji uvidí přání si zadá
někdy se splní někdy však ne
počkáme na jindy,jiná spadne.
Když se noc unaví vykoupe se
prý brzy ráno v ranní mlze
měsíc posbírá ozdoby z trávy
a noční oblohu potom zpraví.
Ve dne je noc z druhé strany
my máme den jak malovaný
druhé půlce naší Země 
bude noc ukolébavku zpívat
a srpek Měsíce už začíná
uááá,zívat…
~~~~~~~~~~
*****
Autor Květka Š., 14.04.2017
Přečteno 216x
Tipy 3
Poslední tipující: hanele m., Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Až teď jsem si uvědomila, že noc je ženská. Moc se mi líbí... uááá... konec. ST. :-))

17.04.2017 11:47:02 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí