Proxima

Proxima

Anotace: Centauri

Na nebi není hvězd tolik
kolik jich tam potřebuji
byl-li bych chytrý natolik
nakolik již ve mně bují

podezření, že mám na to
abych jich rozsvítil více
nemoudré je celkem vzato
z noci den stvořit, mít v sbírce

svých dovedností na přání
kohokoliv v širém světě
kdo femme fatale se neklaní?
ten, jemuž v zimě i v létě

na rtech skví se škraloup ledu
uvnitř srdce mínus dvěstě
když o dům dál popojedu
jen k další nejbližší hvězdě

do plazmatu hlavou tlouci
ze všech stran, i ze všech úhlů
polykat žár dechberoucí
ať zčernám na kousek uhlu

otočit vše ve svůj prospěch
učí mě rtů nedůtklivá
nabídka běd v ledu torzech
podívej - někdo se dívá
Autor Petbab, 11.07.2017
Přečteno 259x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, padající do neznáma, jitoush, Amonasr, Laika
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí