Znecitlivělá ryba

Znecitlivělá ryba

Anotace: nejedná se ani tak o báseň, jen myšlenka v mý hlavě, děkuji za přečtení

Každé opětovné potopení do toho oceánu iluzí se stává mojí nekonečnou závislostí
Pocit nesmrtelnosti a toho, že dokážu vše…
Bůh je v tu chvíli při mně
Potápím se záměrně nahá….
Potápím se a nevím jak hluboko,
Neptám se, jestli vyplavu…
Jen si užívám pocit….
Voda je mým druhým domovem
Cítím v ní bezpečí a nebezpečí zároveň
V určitou chvíli začnu s proudem bojovat….
Kdo je silnější? Kdo vyhraje?
Nepřipouštím si prohru
Je to pro mě výzva a zábava,
V níž se vyskytuje každou chvíli jiná obava
Stejně tak, jak chladná voda mě na začátku znecitlivěla,
Tak stejně kamenný výraz má moje tvář i nad vodou
Cítím,
Vím
a nepovím.
Autor Dušekteráztroskotává, 18.08.2017
Přečteno 319x
Tipy 4
Poslední tipující: Ruda Štola, bogen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi velmi chápu co popsala jsi.

09.09.2017 12:37:36 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí