polemika s poetikou

polemika s poetikou

Anotace: __________



„(…) nejdůležitější je být mistrem metafor. To je to jediné, co nelze převzít od jiného,
a je to důkaz talentu; tvořit dobré metafory je totéž jako vnímat podobnost.“

                                                                                   
                                                                                                Arisoteles, Poetika

představuju si
jak sedíš v trávě:
lehce opřená o bok
dlouhé černé šaty
nejsou s to ti zahalit celé nohy
a tak ti mezi nimi a černými vanskami vykukují kotníky
obloha je jasná
slunce tě nutí tvářit se spíše soustředěně
(miluju tvoje hnědé oči)
vlasy máš světlejší než obvykle; ale jsou stále hnědé
ve vzduchu je cítit mix tvojí voňavky a kouře z cigaret 
prohlížím si tě
a nenápadně se snažím
nebýt přistihnut u toho že pozoruju kapičky potu na tvém nose  
- ve skutečnosti si ale přeju aby sis toho všimla
rozhodilo tě to
a snažila se ho neobratně otřít


jakákoli podobnost je vyloučena
jakákoli metafora rozmělňuje tento obraz
skrze který se do tebe znovu a znovu zamilovávám

Autor Harold Smiths, 23.08.2017
Přečteno 360x
Tipy 12
Poslední tipující: maliska, piťura, jitoush, Iva Husárková, Frr, Amonasr, Philogyny1
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.....dosti metafor...:-D :-) ST*

24.08.2017 01:53:52 | Frr

Tie(hnedé)oči.

24.08.2017 00:22:31 | Gatita

krásný obraz jsi namaloval

24.08.2017 00:00:39 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí