U řeky Prut

U řeky Prut

Anotace: voda, voda

Podívám se do vod Prutu
snad se mi zrak nerozdvojí
přesně středem řeky půjdu
málem ať se břehy spojí

protilehlé, od pramene
pod Goverlou, až do ústí
u Galaţi se oblouk klene
Dunaj říct si neodpustí

- Do světa řek dělat díru
sněním nelze, den se dívá
srdce v lásku ztrácí víru
jenom když si nezazpívá

o mostech nad staletou hrou
v slunci vlnek roztomilých
jít dál touhle poutí mokrou
nahoru a dolů v mílích

pomyslných střetů s živlem
zkroceným, jen když si brouká
o akvou vivou oživlém
bohatýru, další sloka

v duetu se zpívá ještě
krásná dívka Dunarea
taky mokrá, ne od deště
do moře se v Deltě vlévá
Autor Petbab, 11.09.2017
Přečteno 222x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., Iva Husárková, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí