=O Karkulce?

=O Karkulce?

Anotace: ===|:-(|===

~~~~~~~~~~~
Lojza šel k babičce nesl ji dárek
babička má zítra svůj velký svátek,
Lojza má v košíčku po vzoru Karkulky
víno a koláče klobásu,okurky.
-
Při cestě oškubal růže ze záhonu
budou se mi hodit pro bábi Boženu,
potom je zamotal do šátku z hedvábí
i ten se babičce k svátku hodí.
-
Ta plná radosti tobě můj Lojzíčku
přenechá jenom tak svoji pokladničku
ty si ji s radostí pak domů doneseš
sedneš si na gauč a honem otevřeš.
-
Ty knížky vkladní už roky neplatí
kočičí zlato Lojza zpátky vrátí
slza mu ukápne na fotky černobílé 
babička Boženka byla umělkyně.
-
Za měsíc má bábi už devadesát
a tak ji Lojzík zase půjde přát
jako ta Karkulka v červené čepičce
přeje slunce v duši do stovky babičce.
-
Babička Boženka divadlo hrála
árii zpívala a pak se smála
povídá Lojzíčku ty jsi poklad můj
všechno po mně zdědíš
tak si mě opatruj...

~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 02.01.2018
Přečteno 265x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Anděl, Fany
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... doSTa let, babičko, ať slouží zdravíčko :-)

03.01.2018 13:26:53 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí