Iluzionista

Iluzionista

Anotace: do nově chystané sbírky esejů a básní

Veliký kouzelník
v elegantním fraku
a plášti netopýřím
na osvětleném pódiu
luxusního šantánu
plném oslnivých rekvizit
si hraje s lidskou slepotou a duší
diváci vidí to, co není
však co je skryto, nikdo neprohlédne
má dlouhé prsty, jimiž vytahuje
své trumfy z rukávu
představení též asistují
pokusní králíci
mluvící papoušci
krákoravé vrány
uvěznění v cylindru marnosti
a mistr optických klamů,
falešných efektů,
barevných skel a stínů
ohýbač myslí
děkuje za důvěru
panoptikum jásá,
jak chytře bylo podvedeno,
a arcilhář si pochvaluje
svoji pravdu
Autor Dolma, 12.01.2018
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí