Dítě hvězd

Dítě hvězd

Anotace: Příroda je mocnější, než řád člověka. Je to o postoji k samu sobě.

Přišel k nám kluk z hvězd,
kterého tu na Zemi nechtěli
a jeho moc Tu oddněli.

Jeho tělo k výrobnímu pasu přistavěli.
Jeho mysl k virtuální hře předali.

Ale pak přírodní smysly se sepnuly.
Ani, prášky s ním nehnuly.

Příroda je mocná věc.
Se stvořením za jedno jest.

Hledač, kněz a pak služebníkův syn.
Sklání se před:
Hvězdami, Měsícem před Sluncem,
před celým vesmírem.

Přírodní živly, ty mu kolují v žilách:
země z té vzešel,
voda, jeho duši vymlela,
oheň, jeho srdce vykalil,
vzduch ten zas, jeho ducha upevnil.

Ovládání elementárních živlů,
jeho super-schopnost jest.
Je to totiž, dítě Hvězd.
Autor Perla, 21.01.2018
Přečteno 284x
Tipy 1
Poslední tipující: Básník Karel
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí