=O dědečkovi a cukru

=O dědečkovi a cukru

Anotace: (:-)=====(-:)


***********
Ptám se...proč
jeden dědeček řepu si zasadil?
Má přece cukrovku,skoro nic nesladil,
to jeho rozmilá babička
miluje sladké a svého dědečka.
Nechce však jen cukr,to dědovi nestačí
mít sladké stáří bylo by jinačí.
Proto ta řepa co tolik mu narostla
jenom velké starosti dědovi přinesla.
Totiž…Nikdo to řepisko
prý ze země vytáhnout nemůže
děda celý den přemýšlí
kdopak mi pomůže?
---
Vy to nevíte?
Jak z celičké krajiny myši se sběhly
tu přerostlou řepu
za chvíli celou v zemi snědly.
A že po sladkém se parádně nabývá
tak každé myši pár špeků přibývá.
Do žádné díry
se myši pak nevlezly
to by je kočky parádně převezly,
zas před každou kočkou
myši utíkají
za chvíli zase myší váhu mají.
--
Na dědečka ze všeho padl splín
řepu už nesadí,koupil si sacharin.
Teď babička mu dala sladkou hubičku
vždyť já tě miluju i bez řepy,
ty můj dědečku.
…….
Tak vznikla pohádka
„O veliké řepě?"
…---...

Autor Květka Š., 27.02.2018
Přečteno 333x
Tipy 9
Poslední tipující: Frr, Jeněcovevzduchukrásného, Jort, Anděl, Iva Husárková, Akyš
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květko!!!!! moc roztomilé, líbí!!! **ST**

28.02.2018 07:30:20 | Anděl

Moc děkuji a posílám sladké pozdravení... :-)

01.03.2018 16:49:43 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí