Vârful Cearcănu

Vârful Cearcănu

Anotace: Hora z kruhů pod očima

Mé oči vyhaslé nejsou
ani teď a ani jednou
nebudou, rudou noblesou
disponují, nezešednou

popelem Velkého třesku
nemám s ním nic společného
kde jsem byl dnes do rozbřesku?
neprozradím, zrádce svého

nemá moje jsoucnost noční
v úplňku sám beze stínu
nestřežím svůj kontakt oční
s dívkou snů, neopominu

navštívit ji, pod očima
tmavé kruhy mívá poté
z Vârful Cearcănu zpříma
vyhání mě anděl, pozdě

s ohnivým mečem, pochodní
svítí mi na cestu z ráje
do ledové noci od ní
tref do zad nepočítaje

upadl jsem nedaleko
je-li dvěma být souzeno
umrznout pod bílou dekou
sněhu, lůžko je prostřeno
Autor Petbab, 16.03.2018
Přečteno 250x
Tipy 7
Poslední tipující: Holis, Květka Š., Iva Husárková, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taká dramatická je. Pekná

17.03.2018 07:50:58 | maryshka008

Vďaka, Bukovina je obdivuhodná )

24.03.2018 22:06:49 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí