Ta hlava čerta ve tvé ruce

Ta hlava čerta ve tvé ruce

"Vím
žes tam stála
Tak krásná
(jinak to ani neumíš)
ale všechna má pozornost
se v tu chvíli upínala
k hlavě čerta
ve tvé ruce

Dva černé rohy
velké oko
- hlaveň pistole!
Věděl jsem
že teď mě nezachrání
ani ten andělský prach
Dobro nad zlem nevítězí
ani nenosí eso v rukávu

Čert se na mě dívá
prázdným černým okem
ale je to tvůj hlas
který mě soudí
Ne
nebyl jsem hodný
Zlobil jsem po celý život
a vlastně jsem nikdy
nepřestal brečet
Ty to víš
Čert to ví
S hlasitým výkřikem otevírá oko
Je ocelově stříbřité
Jeho pohled mi propaluje lebku
Tak tohle je peklo?"

Stojí sám
na pozadí černé noci
Průzorem
mezi jeho očima
lze spatřit hvězdy
A když se podíváš...
Takhle
z téhle strany!
Vypadá to
že má měsíc na čele
Neboj
už nepláče
to se jen krev
podívala příliš zblízka
do jeho očí
Běž!
Promluv s ním
a dívej se pozorně
ať nepřehlédneš
na jeho zádech
ty zárodky křídel
Autor Duhová Rybička, 25.03.2018
Přečteno 378x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Frr, Kiiwi, Cappp, Krahujec, Anděl, Bufik, Akyš
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Metaforicky velmi pěkné.

08.02.2024 17:35:45 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí