Do toho domu sněžilo

Do toho domu sněžilo

Do toho domu sněžilo
chybějící střecha
bílá noc
ticho
prázdný pokoj

jen to bylo důležité

a taky ty přízraky
neonové kostry
a snová paraplíčka
šum moře zakletý
do rozbitého televizoru
a všechna ta čistá špína
číhající na lidském dně

moc toho nevím
v hlavě mám jedinou scénu
ten pokoj
ten sníh
to ticho
jako dílo malíře

moc toho nevím
v hlavě mám tisíce scén
to město
ten chlad
ten hluk
a roztřískané talíře

Do mého domu sněžilo
chybějící střecha
bílá noc
ticho
můj prázdný pokoj

(ani třísky postele nezbyly)

ležím tu na zemi
je Štědrý věčer
přes šedou oblohu
hulubi přeletí

včera jsem usínal
na stejném místě
a ráno se probudil
v budoucím století
Autor Duhová Rybička, 21.05.2018
Přečteno 435x
Tipy 14
Poslední tipující: Frr, zdenka, kudlankaW, Philogyny1, Nikotin, Jort, Anděl, Iva Husárková, Jan Urban
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc hezky píšeš ... úsměv.z

17.07.2018 22:05:57 | zdenka

Nenávidím štědré večery, je to povinné utrpení.

29.06.2018 19:28:17 | Philogyny1

Tip za formu a některý místa („jen to bylo důležité“ - třeba tenhle verš mě baví).

29.06.2018 18:31:13 | Nikotin

Rybičko.....trochu smutné...

22.05.2018 14:28:39 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí