Jinotaj

Jinotaj

Anotace: nebáseň...

Lotusový květ života
splývá nad hladinou.

Stromy se sklánějí
nad tím skvostem.

A ještě výš,
tam daleko v nebesích,
se promenáduje ve svůdném
to župánku hvězdopisná porota.

Řádky psané na vodu
se topí ve vlastní
marnosti.

Ticho myslí za druhé,
není smutku, ni radosti.

Píšťalky jemný tón
utichá.

Slavíkův v srdci zvon
zachvíli vyprchá.

Nastane den,
bude tiše vlát,
bude veršovat,
o rty bubnovat.

A Ty na hladině jezírka
protančíš pavoučí střevíčky,
aniž bys vlastně tančila.
Jen balancuješ.

Mezi snem a realitou,
v království z lotusových
kvítků,
až se probudíš,
neplakej prosím,
smrt je pouhou
vzpomínkou
na Tvoji vůni,
živote vadnoucí,
usychající,
ale můj jediný
spící na srdci.
Autor Jasmin de Paris, 16.03.2005
Přečteno 438x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí