Litr nebe

Litr nebe

Anotace: a jiné tekutiny...

... a pak smícháš litr nebe
s mlhovinou a mým tělem
a vyjde ti pár veršů
o hvězdách
samizdatem

říkala...

Když jsem byl malý
nechtěl jsem být
hvězdářem ani kouzelníkem
chtěl jsem mít
oranžovou vestu
a popojíždět
ranní ulicí
stírat rosu
z šedých chodníků
a postesknout si
sem tam nad osudy
plyšáků
v popelnicích
a nad všemi šlupkami
od banánů
na kterých někdo
mohl

uklouznout

Nakonec jsem vzal dědův tuplák
na pivo
a míchal nebe s mlhovinou
a jejím tělem
dokud nevyšla první
hvězda
a neprasklo tajemství
že už dávno není
panna


a neřekla

Pokračuj
...

 
Autor Jasmin de Paris, 24.05.2018
Přečteno 263x
Tipy 10
Poslední tipující: bogen, Amonasr, hanele m., Anděl, Jort, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné.**ST**

25.05.2018 15:01:46 | Anděl

Děkuji, Anděli :))

25.05.2018 15:52:07 | Jasmin de Paris

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí