Do Ticha

Do Ticha

Anotace: ...

Do ticha noci
Stojím na rušné křižovatce, kde není nikoho
Jen černý asfalt a bílé pruhy
Nad žárem a vůní vyhaslých cigaret
Křičím do tmy
A nejde to
Z úst

Pozoruji to ticho
Když všichni a vše spí
Čas ustanul
Bloudím a nenacházím
Cíl není podstatou
Vychutnávám si tu nepřítomnost času
Přece se svět točí
Nic není na věčnost

Kapky deště vyschnou
Chladná noci
Jsi studená jako ocel
Přitom drahá jako vzácný kov
Než kohout zakokrhá
Tma s ránem zemře

….
Vychutnávám si to ticho….
Autor Breakthru, 04.09.2018
Přečteno 308x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, AngelLia31, Jort, Frr, Olex, Kapka, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji

11.02.2024 22:49:02 | Breakthru

Pěkná originální básnička.

11.02.2024 16:11:10 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí