INFANTILITA

INFANTILITA

Anotace: @&@




INFANTILITA

 

 




 

oč roztomilejší se může zdát svět dětí

o to směšnější bývá ten infantilní

 

když dětinskost dospělých pobíhá v dupačkách

navlečených na ochablá těla

s kyblíčky zdrobnělin 

po pískovišti z krystalicky zkamenělých slin

odpadlých z bryndáčků zpozdile pubertálních snů

přímo do báboviček plácajících vzdušné zámky

než jejich základy očurají toulaví psi času

a rozruší je milosrdné lži

v těžkém oparu podivně nasládlých vůní mrtvolného tlení

myšlenkové kompostárny

 

není to spásná cesta k uprchlému mládí

kamsi zpět

 

tam kam vede

není zastavárna k vykoupení poztrácených lásek

a kdysi bezstarostných let

 

je to svět padajících zubů

a řídnoucích vlasů

pozvolná pěšinka k hrobu

pro kulhavý útěk křečových žil iluzí

v pokušení

postavit se jen s holým oroseným čelem

větrným mlýnům božím

 

infantilita je pouze za pár zbylých drobných

na trhu marnosti lacině pořízené

předem prošlé zboží

 

 





 

Praha, 21.9.2018

 

https://www.youtube.com/watch?v=Bi-MrEoRMGk

 






Autor Amonasr, 21.09.2018
Přečteno 403x
Tipy 17
Poslední tipující: piťura, Fany, Jort, Kapka, Pamína, Akyš, Dreamy, ARTeFakty X. Múzy, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nemají odvahu k sestupu
Zvětralá krása a mladost
je tak nepopulární a strach se smrti
tak veliký, že obehraná deska "věčných mladíků"
hraje stáří navzdory.
Vyschlej pramen, napuštěnej trapností
je cejtit rozesmátou Francovkou:-)

22.09.2018 11:17:51 | Akyš

Už po napsání jsem si zkusil něco málo vygúglovat o infantilismu a narazil jsem na anglický termín "kidults" - moc se mi líbí... :-))

23.09.2018 12:30:02 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí