Snílek

Snílek

Anotace: o osudu,snění a dávných časech

Osudem nechal jsem se vést,
mně zima byla bídnou společnicí,
co s životem mohl jsem si plést,
byla komorou temnou ,v níž pár svící,
odhaluje na obraze jednu z dlouhých cest.

Jak těžce jsem hledal
a možná jednou i našel jsem,
však život mi jiné šance nedal,
já bláhový,jen ve své srdce hleděl jsem.

Po starých schodech když kráčel jsem,
v komnaty skvostů,blýzkých duši mé,tak třpytných.
Jen pouze jedno možná věděl jsem,
že byl to zase sen,mých přání nedobytných.

Dávnými časy mne hřál ten svět,
jenž voněl růžemi a šustil brokátem.
Jak dlouho jej ještě budu vlastně smět,
byť ve snách,kde je osud můj - pod rozkvetlým akátem ?

Z moci kouzelné,jenž proudí všude kolem,
protkává vše nití stříbrnou,
je všude,je energií vesmírnou - ne Bohem.
Autor Lethe, 24.02.2007
Přečteno 324x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdyby člověk nesnil a nebojoval, o čem by ten svět byl? :o) A není zač...

25.02.2007 11:25:00 | prostějanek

Klikneš vpravo na má díla - Seznam, a tam u nich pak máš Editovat...

25.02.2007 09:35:00 | prostějanek

Krásná... jenom mě vadí bÝdnou...

24.02.2007 16:21:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí