Hold maskovaným řemeslům

Hold maskovaným řemeslům

Anotace: Malá sbírka pěti básní věnována figurantům, dopravním andělům, druidům, vědcům a pastýřům.

Figurant

 

Chudák figurant

Uniká zuřivosti psích čelistí

Jen otupěním, svou vnitřní bolestí

Omotal si ji kolem levé ruky

 

Chudák figurant

Čtyřnozí v kruhu sevření

Takřka pro nic se na krev zlobí

Cítí krom jejich žhnoucích pohledů ještě něco?

 

 

 

Dopravní značení

 

Strážný anděl

S jedním křídlem

Druhé směnil za kol kvartet

 

Opatruje

Cesty modré

Na hlavě místo svatozáře

Oranžový baret

  

 

 

Lesníci

 

Druidů pot

A těžká dřina tažných koní

Malují bludičky na statné kmeny

Doktoři zeleného kříže

Lesů páni…

 

 

 

 

Hledači

 

V matné kápi černo-černé absence světla

Mocí svítidel, destilátů slunečního požehnání

Tlupa pátračů na dno Mariánské se snesla.

 

Hledači pravdy

Zvědavci posedlí věcmi skrytými

Daleko

Předaleko nad hlavou

Před nosem

Pod nohama

A ještě hodně hluboko pod nimi

 

Hledají, hledaly a hledat taky budou

A pro ty co zvědavost svou nazývají vědou.

 

 

 

 


 

Poslední pastýř

 

Němý pastýř

Na druhé straně kopce sedí

Chráněn před krátkozrakostí

A ostřím posměšků moderních lidí

 

Věrný filozofii

dávných průvodců zkroucených cest

Chrání své stádo…

Padlé obláčky ztracených přání

Lesk idejí a snů starého blázna

Poslední pastevec…

 

 

Autor Semisek 48, 14.10.2018
Přečteno 256x
Tipy 4
Poslední tipující: AngelLia31, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí