Pod maskou dospělosti

Pod maskou dospělosti

Anotace: Předstíráme před světem, předstíráme před sebou samými. Nemilosrdně vyvrženi do toho dospělého života, aniž by se nás někdo zeptal, zda chceme...

Každý večer posedává
V nejtemnějším koutě baru
Nad skleničkou Martini a
S očima plnýma žáru

Rudá rtěnka, baret v čele
Zahalena v závoj dýmu
Lakované lodičky a
Parfém s vůní nikotinu

Do Baudelaira, jímž listuje
Zdá se býti pohroužena
Tak elegantní, záhadná -
- pravá osudová žena.

Možná kdyby někdo, někdy
Zaměřil se trochu více
Všiml by si, jak se třese;
Jak jí slzy kropí líce

Že pod maskou dospělosti
Tkví strach a touha po něze
Osamělá dětská duše
Skrytá v rouchu vítěze.

Vždycky k ránu posedává
V nejtemnějším koutě baru
Nad vypitým Martini a
S očima plnýma žalu...
Autor Mianiola, 19.11.2018
Přečteno 398x
Tipy 2
Poslední tipující: Tritvaetna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Toť přisednu si k jímu žalu a zapěju. O moři a o přívalu něžných rozkoší ;-)

19.11.2018 21:16:15 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí