Do proudu dní

Do proudu dní

Anotace: .....

Do proudu mých dní   
vplouváš bezostyšně
oděná nahotou své krásy
nesměle i hříšně

Do proudu těch dní
vcházíš ledabyle
jak světlo do tmy noci
žhnoucí na tři míle

jak jinovatka v zimě
sedáš na mé líce
pak potichounku stékáš
ke mně do sítnice

A vyvádíš mne ze tmy
- stejně jako slepce
jdu k úpatí tvých nohou
našlapujíc hebce

Kde v mechu vlídné duše
mělním tvoje splíny
a dávám zapomenou
jiné manekýny

Do proudu všech dní
do meandrů mých vrásek
dáváš zapomenou
jména prošlých lásek

 

Autor JirkaS, 21.12.2018
Přečteno 345x
Tipy 12
Poslední tipující: Ollie, ARNOKULT, mirecek, J.Karasová, Dreamy, Romana Šamanka Ladyloba, Fany
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná...:)

02.01.2019 15:44:07 | Dreamy

júúú, libíííí

25.12.2018 00:16:53 | Romana Šamanka Ladyloba

:-) skvělé, JirkoS, STrašně se mi Tvoje básnička líbí :-)!

21.12.2018 12:38:16 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí