Annapurna

Annapurna

Anotace: trek

Tma má světla paměť
stejnou pouze z dálky
mého bytí námět
- dnů s nocemi války

míjet nelze v sněních
bdělých, stejně vedle
jak ty noční, v černích
působí rozbředle

Annapurna bílá
zdá se mi po nocích
bělejší dnem byla
z ňader, sníh na bocích

toužím vzít do dlaní
je to tak, zapírám
nestoudnost v pokání
řas, oči zavírám

zrak odvracím od vnad
vztyčených k nebesům
patří jim, tolik snad
stačí říct k tělesům

panensky nadmutých
vrcholů mléčných žláz
bradavek v krajce.. sníh
odvál vítr, vsál mráz
Autor Petbab, 28.12.2018
Přečteno 212x
Tipy 6
Poslední tipující: enigman, Květka Š., Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

obejmout nepokořenou...

04.01.2019 17:55:31 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí