Manasarovar

Manasarovar

Anotace: jezero

Do východu slunce chvíle
umrzá, i já s ní vilně
ztuhlý pohled nezdvořile
hledá záblesk ve svítilně

rozbřesku dne nad Burangem
klopýtat zas budu dále
k Manasarovar s airbagem
řídkých mas vzduchu v křišťále

ovzduší, jež Tibet vnadí
z řetězů stád urval jsem se
za tím vším umíral hlady
teď jsem tady, ret se třese

bez přestání, s namodralým
díkůvzdáním zmrzlým stejně
jak na řasách jíní, s malým
zpožděním, mylně lhostejně
Autor Petbab, 09.01.2019
Přečteno 213x
Tipy 7
Poslední tipující: enigman, Helen Zaurak, Amonasr, Mt. Blanc, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

s malým zpožděním...

15.01.2019 14:24:18 | enigman

Líbí se mi...

09.01.2019 14:55:23 | Mt. Blanc

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí