Bagala pass

Bagala pass

Anotace: západný Nepál

Leopard znesie viac ako ja
opatrne kamsi uniká
omrzliny kým sa nezhoja
bude mať navrch, skon kuviká

zovšadiaľ vôkol, zo samých skál
mrazivá ozvena vlastných slov
teplomer klesá, tep pod normál
je koniec, počujem anjelov

tu snežný leopard nablízku
stráži do Šambaly tajný vchod
zaviaty snehom, ku skalisku
inštinkt ma navnadil, tuším vhod

do hĺbky pod ním sa prepadám
je to môj tobogán posledný
v živote, dávam promenádam
po horách zbohom, prst prostredný

v priesmyku Baga La neviem nájsť
na dlani, čiernych je všetkých päť
nad sebou ´Blíž´ počuť šelmu priasť
nechcel som.. prisahám na pamäť
Autor Petbab, 28.01.2019
Přečteno 215x
Tipy 3
Poslední tipující: Amonasr, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí