Krok se urazil

Krok se urazil

Prostředkem davu,
k okolí netečně,
osoba milá
pospíchá statečně.
Leč chůze čilá
náhle se zadrhne.
Co se to stalo?

Krok se urazil!:
'Nejsem tak nudný!

Nechci být pouhou
jednotkou chůze!
Nechci dál otročit
té chodící lůze!

Chci být tím krokem
s korunou královskou.
Chci něco znamenat
a jít si cestu svou.

Chci být tím krokem,
co vede do neznáma.
Chci vést i tam,
kde každý mě poznává.

Chci být tím krokem,
co rozvlní boky,
s hudbou pak povedu
taneční kroky.

Krok, co Tě dopředu
vykročit donutí.
Blesk nebe pročísne-
já zas Tvé strnutí.

Chci být tím krokem,
co rozpráší nicotu.
Vstoupím do světla,
jež pohltí temnotu.

Být velkým skokem
pro lidstvo samotné,
má éra začíná,
ta stará zanikne.

A u všech výmolů
přeji si hlavně,
neskončit potopen
v smradlavém... bahně.'

...

A tak, jak to krok chtěl,
když se urazil,
osobu milou
na zem porazil.
Autor yarek, 09.02.2019
Přečteno 277x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, Now, Kapka, Frr, Schedir
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, závěr je tak trochu 'na hubu padlý'... Bohužel.
Děkuji za komentáře a ťipy.

18.02.2019 12:18:56 | yarek

Há, to je rytmus. Když jde o nohy jak by taky ne.. Pořád se dá náučit chodit po rukou.. A i po hlavě si šlape plno lidí. Skvěle.

09.02.2019 19:04:46 | Now

A já myslela, že se roztančí, zklamal :-)

09.02.2019 17:48:28 | Kapka

Moc hezké, takové svěží

09.02.2019 16:45:12 | Schedir

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí