Dýně

Dýně

Koupil jsem si dýni a dvacku za ni dal,
nejošklivější ze všech byla dlouho ze soucitu jsem ji vybíral,
pak dýni a láhev rumu doma na stůl postavil,
abych s těma dvěma o životě pobavil,
ať koupil jsem ji z plezíru či ze soucitu,
jisté je že navždy zkřížili jsme spolu cestu,
já netuším odkud je a kde vyrostla,
však vybral jsem ji nejmíň z dýní sta,
teď na stole se velebí mé pohnutky koupě nebere,
jsem jednou tvoje už nejsme jenom přátelé,
já chtěl jen společníka na večer,
ona mě zpytavými pohledy nutí abych se nad sebou rozbrečel,
kdybych jen tušil co už v regálu měla za lubem,
pozdě, ale vím, že koupil bych si raději kedluben,
když už člověk začne řešit svoje splíny,
měl by si dát pozor na výběr zeleniny,
netuším co dýním honí se ve hlavě,
proč celý večer hledí jenom vyčítavě,
až dopiji tu láhev tak na kompost dýni dám,
a příště budu radši s láhví rumu sám.
Autor Karel Karamel, 24.03.2019
Přečteno 253x
Tipy 6
Poslední tipující: Kapka, KirstenSnipe, Romana Šamanka Ladyloba, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kup zas další kousek zeleniny, možná další kousek zbaví Tě toho pocitu vinu :)
Taková představivost se mi líbí, pobavila

24.03.2019 14:48:40 | KirstenSnipe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí