JEDNOU

JEDNOU

Anotace: @&@

 

 

 

JEDNOU

 

 

 

 

 

jen jednou se narodíš

a jenom jednou umřeš

alespoň v tomto životě

který je už jistý

 

snad všechno ostatní může být víckrát

dá se nějak zopakovat

nebo se o to aspoň pokusit

zopakovat nebo raději taky ne

i když prý do stejné řeky stejně můžeš vstoupit leda jednou

všechno je zkrátka relativní

záleží hlavně na úhlu pohledu

 

jen zrození a smrt jsou absolutní

pryč se slovíčkařením

myslí se totiž smrt bez přívlastků

prostě jen smrt

 

slibujeme si lásku až do smrti

jako by se láska dala slíbit

copak se na naši vůli ptá?

přijde si kdy chce sama

a taky kdy chce sama odejde

nebo zůstane

můžeme si ji sice i namlouvat

je to pak ale skutečně láska?

 

i každý okamžik je v životě jen jednou

jenže okamžik je čas

a ten je jenom jako

to my jsme se na něm pouze domluvili

před námi totiž nebyl

neměl ho kdo měřit

 

zrození a smrt si ale nikdo nevymyslí

ty prostě jsou nebo nejsou

 

i pohřeb budeš mít jen jednou

jedno zda s obřadem či bez

vlastně jen tělo co z tebe zbyde

duše se nepohřbívá

nedá se spálit ani zakopat

dokonce ani hodit do moře

nebo vystřelit do vesmíru

 

duše se nedá uchopit

ani spočítat či změřit

může jen onemocnět

dostat číslo diagnózy

octnout se v tabulkách

 

tabulky jsou mi z duše protivné

možná právě proto

že má duše o žádné číslo nestojí

 

i kdybych se z toho všeho spolu sní

měl jednou doopravdy zbláznit

 

 

 

 

 

 

Praha, 23.5.2019

 

https://www.youtube.com/watch?v=gnZgNYoZkeU

 

 

 

 

 

Autor Amonasr, 24.05.2019
Přečteno 280x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, Jort, Nikita44, Dreamy, enigman, Yry, vlnka, J.Karasová, Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

něco se nezmění...

24.05.2019 15:39:09 | enigman

...možná i všechno... :-)

24.05.2019 20:42:48 | Amonasr

Všechno je relativní (v přeneseném smyslu.) Báseň s krásnou existenciální úvahou k zamyšlení. Super.

24.05.2019 13:44:28 | šerý

Díky za reflexi :-)

24.05.2019 20:39:43 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí