Jarně letní

Jarně letní

Anotace: báseň na prahu jara a léta... s věnováním pro J.

Tráva se něžně vlní
ve svíravém rytmu tanga
zárovky pampelišek
blikají a zhasínají ve slunci

bílé hlavičky pohled dolů skloní
tráva mě zalévá jako řeka Ganga
s padáčky se snáším z výšek
troufale s nebývalou elegancí

život v trávě mně baví
v korunách ptáci ladí své trylky
lákavě dýchají kvetoucí stromy
opojně až z toho oči pláčou

vzduch najednou zpopelaví
zatáhne se během chvilky
žár dne se prudce zlomí
a kapky deště po zemi skáčou...

Déšť dohrál svou serenádu
slunce si ustýlá v loužích
večer po silících voní
soumrak rozprostírá svá křídla tichá

polibky tvé si potajmu kradu
když po tobě v samotě toužím
tvá tvář se ke mě něžně nakloní
ucítím motýly uvnitř břicha...
Autor Mt. Blanc, 30.05.2019
Přečteno 277x
Tipy 10
Poslední tipující: Frr, Amonasr, Now, Laika, Iva Husárková, enigman
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Konec ala Mindžáž. Osobně bych volil jinou cestu. Zřejmě patří k pocitu toho jarněletního rozjímání, které voní loukou.

02.06.2019 03:24:39 | Now

To jsme my ženy... :-)

06.06.2019 06:22:55 | Mt. Blanc

však ono to přijde...až se motýlové rozletí...

30.05.2019 17:58:16 | enigman

Ano, když se motýli rozletí, je to hukot... :-) díky za reakci

31.05.2019 14:13:26 | Mt. Blanc

Když to jsou Monarchové..

02.06.2019 03:16:40 | Now

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí