Úděl života

Úděl života

Na světě je mnoho cest

Kterými dá se světlo vést

A každý člověk se může splést

V parku však bude květ vždy kvést

 

Nevyzpytatelné jsou cesty osudu

Co bude, říkám si, až tu nebudu?

Snad uvěřil jsem dalšímu bludu

Že našel jsem smyslu podobu

 

Zvláštní jsou cesty po nichž kráčíme

Zaleží, zda jdeme, nebo stojíme?

Kde tma je, sluncem vždy svítíme

Svůj stín nakonec vždy překročíme

 

Kde schází vůle

Nastane srdce zvůle

V náruči matky dítě holé

Na konci jsou jen starobní hole

Autor tomáš0912, 23.08.2019
Přečteno 202x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je nemístné promlouvat takto z měkké asi židle, po dobré večeři o smyslu všeho. Ty fráze jsou vesměs takové "syté" spokojené a málo říkající. Jen 1.+2.řádek poslední sloky přinesl žádoucí vzruch.

24.08.2019 09:38:29 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí