Psaní

Psaní

Píši o lásce
Dávno opustiv
Její přední linie
Píši o ní
Totálně nasazeným

Píši o mládí
Když jeho oblečení
Jsem už dávno vyměnil
Abych s ním
Vytíral podlahu

Žehrám na sexismus
Balancuji na laně
Které předepnul
Často padám
Na stranu hanby

Podivuji se makléři
Který prodává byt
Od něhož nemá klíče
A sám zevluji po ulicích
Jako bezdomovec

Zahýbám ženě
Kvůli zemřelé milence
Nad kterou se skláním
S pár kolegy
Nad pitevním stolem

Žehrám na úhor
Na zpuchřelou krajinu
Ale postrádám dost života
Abych hledal
Kam jej zaparkovat

Pýcha mě
Jako slepého hejtmana
Postavila do čela
Neexistujícího vojska
Na které čekám

Přisedla ke mně
Rozebraná žena
Díváme se na ohňostroj
Roztavené reality
Na hraně příčetnosti

Uhýbáme cárům prostoru
Jako v 3D kině
Pak jako důchodci
Otevřeme pouzdro s léky
Zobeme tablety času
Ráno, poledne, večer
Autor Kaj, 05.09.2019
Přečteno 183x
Tipy 7
Poslední tipující: Now, šerý, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To není báseň, to je babí léto, co se snáší do dlaně,
zatímco za zády kácejí stromy. Úžas.

06.09.2019 08:30:45 | Now

Díky, krásný den.

06.09.2019 08:58:15 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí