Koloběh

Koloběh

Anotace: ...

Z oblak nám vláha stéká

po kapkách do strouh

a z nich

do řek

a

moří

v nekonečném koloběhu světa

 

Tak i můj život ubírá se

z poupěte v růži

a pak

v té obnažené kráse

stonek s trny

co ta růže životem nasbírala

i s těmi, co příroda ji sama dala

 

A teď se tu tyčí

ve své holé kráse

k oblakům hrdě vypíná se

a vláha po kapkách z nebe na ni stéká

kolem ní poupata

co kvetou na cestu

v poznávání koloběhu světa

 

Autor JSJ, 08.09.2019
Přečteno 230x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, jenommarie, J.Karasová, Marten, Amonasr, Cappp
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí