Končí se den

Končí se den

Anotace: ...

Končí se den

Končí se den a přichází tma,
jde sem jak návštěva nezvaná
a nezajímá mě, že tak to má být,
já chci ještě chvíli vidět sluneční svit.

Končí se den a kdesi na západě
poslední paprsek mrkl na mě
a zmizel ve studeném šeru příchozí noci.
Mám ze tmy nepříjemný pocit.

Končí se den a i když slunce před chvíli zmizelo,
mě se záře paprsků znovu zachtělo,
mé tělo se lehce zachvělo
a srdce posmutnělo.

Končí se den a automaticky se mi klíží víčka,
má duše se už nemůže dočkat zítřka,
až na východě se zítra slunce objeví,
velice mě to potěší.

Končí se den a první hvězda na mě kouká,
vesmír mi sestoupil k nohám a tichou melodii brouká,
nad lesem zářivá luna vyšla,
slunce však nezastoupí, už se mi po něm zase stýská.

Končí se den a končí taky tato básnička,
nyní zbývá už jen počkat do zítřka.
Umýt se, zalehnout a spát!
Již zítra se budu zase smát.
Autor Desktop_men, 02.03.2007
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...návštěva nezvaná...

02.03.2007 18:24:00 | Adam Černý

Chtělo by to vybrousit rýmy.

02.03.2007 17:57:00 | Hanka M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí