Smrtihlav

Smrtihlav

Vanutí zvedá krovky
Neviditelného velikého motýla
Čechrá je jako závěsy

Šupinky krásy
Z jeho křídel
Spadají na uniformu sestry
Obsluhující gramofony

Krása teprve nyní
Přemohla sokyni starost
A rozkošnicky se roztáhla
Do odpoledních hodin
Jako do vysoké trávy

Sestra rozhýbe svá hýždě
A nasměruje je kromě řeznictví
I do letního kina
Pro patnáct deka
Trochu naváté iluze

Kráčí v šatech po zemřelé
Které se vrací do módy
Šlahouny jejího štěstí
Klíčí z nebožčiny zahrádky

Krása se vznáší
Nad letním kinem
Onen roh hojnosti
Ze kterého nelze pít
Lze o něm jen vědět
Rozletět se za ním
Na hřbetě motýla s lebkou
Autor Kaj, 12.09.2019
Přečteno 168x
Tipy 5
Poslední tipující: Jort, Iva Husárková, dodola, šerý, vlnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nápaditá s "neformálními" obraty. Líbí.

12.09.2019 13:09:42 | šerý

Díky, krásný den

12.09.2019 15:13:17 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí