Domov osamělých

Domov osamělých

Žena je krajina
S poli emocí
Lesy touhy
A řekami zvyklostí
Které se dědí
Z matky na dceru

Žena je potetována městy
Kouří cigarety komínů
Bolí ji vředy překladišť
Ve kterých shromažďuje zásoby

Muž je čas
Který se občas zastaví
Voní dálkou
Odívá ledovou krásku
Do bělostných svatebních šatů

Zjara zasévá v polích
Semínka lásky
V noci je pokrývá
Černou přikrývkou
S hvězdami naděje
V rašení prvních výhonků
Do nehybnosti chladu rána

Vítá je aureolou rozbřesku
Vyživuje sluncem a deštěm
V dospívání hromuje bouřemi
A v čase západu
Květu u ucha ženy
Jí šeptá o dozrání potomka
Autor Kaj, 24.09.2019
Přečteno 185x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

žena je potetována městy - je verš sice prchavě ale přece jen krásný
i při náhodném rýžování slov je možné najít takový skvost, a všechny ostatní pak zní vycucaně (to se vylévá a nabírá další hrouda)

24.09.2019 08:50:50 | Karel Koryntka

Díky, pěkný den

24.09.2019 09:16:55 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí