ZLATOŠPRÝM

ZLATOŠPRÝM

Anotace: @@@

 

 

 

ZLATOŠPRÝM

 

 

 

 

zrovna tak polétem tě mohli pojmenovat

jako podzimem

když je nic lepšího nenapadlo

než tě prostě spojit s vedlejším ročním obdobím

 

na naše předky se pro to však nezlobím

ač sám bych ti dal jen s tebou spjaté a barevnější jméno

například zlatošprým

 

šprým proto

že si z nás tak rád utahuješ

a zlato pro tvou oblíbenou barvu na paletě

 

letos jsi nás však sekl notně do živého

když jsi nám odňal Mistra Gotta

a rozťal tím epochu na dvě poloviny

- za Gotta a po něm

 

vím

není to z tvé viny

proto ti také rázem odpouštím

stejně jako vždy všechny tvoje šprýmy

však se teď snažíš utěšit nás sluncem

 

staráš se navíc s láskou o duše

co svět už opustily

umíš ale i nové vítat do života

jako kdysi třeba tu mou

možná proto si spolu tak dobře rozumíme

 

když nejen všechna ta zázraků plná léta

ale i podzimy s krásně smutnou nostalgií

jak na orloji si spořádaně jdou

 

 

 

 

 

 

Praha, 14.10.2019

 

https://www.youtube.com/watch?v=_3edvVatgxg

 

 

 

 

 

 

Autor Amonasr, 14.10.2019
Přečteno 254x
Tipy 17
Poslední tipující: Iva Husárková, jenommarie, enigman, Jort, Frr, zdenka, vlnka, Kapka, J.Karasová, šerý, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

také je na mou notečku ... úsměv.z

19.10.2019 22:31:46 | zdenka

To těší, Zdeni :-)

20.10.2019 12:15:04 | Amonasr

Krásné, souzním.
Co ještě říci?
Zapálit svíci
k rozloučení...

14.10.2019 20:40:25 | Kapka

Děkuji za pěkné souznění :-)

16.10.2019 11:03:48 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí