Buď, bytí!

Buď, bytí!

Anotace: ...

Světlo je vyšší bytí
nezaměnitelné
samo od sebe svítí
nadlidsky bytelně

jímá mne hrůza z pocty
být světelná bytost
ať fascinuje noc ty
jež staví na skrytost

- A bylo světlo, nic víc?
tma byla ještě dřív
nevrhl vesmír stín vstříc
náhodám jaktěživ

světlo duální není
ani záření ne
fyzika vakuum plení
fotony, jemine

nemají smysl bez "teď"
ke štěstí říct stačí:
- Buď, světlo! Toť vše, čeleď
lidská, myslit ráčí?
Autor Petbab, 03.11.2019
Přečteno 202x
Tipy 10
Poslední tipující: Krahujec, Holis, Amonasr, šerý, Hannazka, Marten
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí