Z ticha

Z ticha

Z ticha, jež samo sebe umlčelo
větřík jako kamínek z praku malého kloučka
rozletěl se do zahrady

Rozbil se o malé poupátko růžové růžičky
a zapadlo do jejího voňavého středu

Pak uběhly kraťounké minuty
jako by čas ztratil své zoufalé trvání
když mysl povídává si sama

Najednou pět zlatých hus na nevinném nebi
ve tvaru šípu mířily s jistotou k cíli

Ukousnutý měsíček nastavil tvář
a do prostého kraje
bez pláče statečně se usmívá

Blázen jen na tomhle kousku země
právě teď krásně se nemívá

Autor Náladový básník, 17.11.2019
Přečteno 279x
Tipy 11
Poslední tipující: Anděl, Kapka, jitoush, Amiradi, zdenka, honeybloody
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krása.....*ST*

18.11.2019 21:38:33 | Anděl

Děkuji!

18.11.2019 21:49:44 | Náladový básník

Moc hezká

17.11.2019 20:32:41 | Amiradi

Děkuju moc! :)

17.11.2019 20:35:57 | Náladový básník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí