V Karlíně po povodni

V Karlíně po povodni

Při chůzi po ulici
Jsem se najednou ocitl
Na polici knihovny

Šedivá čela činžáků
Se změnily v hřbety svazků
Co partaj
To kapitola autora
S mnoha náboji příběhů

Knihy zde
Dlouho nikdo nevytáhl
Jsou sami
Se svými tajemstvími
Už nikoho nezajímají

Kovboj
S energií na rozdávání
Lituje, že nebyl zastřelen
Dobrodružného cestovatele
Čeká poslední cesta
Do domova důchodců

Lis sběrných surovin
Surově odhalí
Krev cihel
Rudou jako tehdy
Když získával srdce čtenářek
Které se do jeho novostavby
Nonšalantně stěhovaly
Autor Kaj, 20.11.2019
Přečteno 185x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí