Slavně neslavná

Slavně neslavná

Anotace: *

umění myslet horizontálně
s usilovně soustředěným čelem
pod Napoleonským kloboukem
kokardou vítězství na hrudi

na jak dlouho

líbat jako Hitler
uzurpátorsky fanaticky
s replikou zříceniny kníru nad tenkými rty
přešly přes ně zástupy Smrtí

příliš morbidní

skrze štětec lapit svět
stylem Leonarda da Vinci
za mihotání svící
jež pláčou voskově horké slzy

úchvatná podívaná

ležet schoulená uprostřed kopretin
sát jejich hořkost
zatemnit mysl
svojí zmrzačenou minulostí
nechat bílé okvětní lístky
věštit budoucnost
odevzdaná osudu

slavně neslavná
Autor Anděl, 21.11.2019
Přečteno 176x
Tipy 11
Poslední tipující: Akrij8, Donne, Amiradi, Marten, Amonasr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji moc...

27.11.2019 06:31:53 | Anděl

O r i g i n á l n í a trochu jinak* Radost číst.

25.11.2019 20:18:01 | šerý

Ale no tak . . . rány minulosti tě posunou a posílí ;-)

21.11.2019 06:45:56 | petrzal

Ano, v to doufám:-) děkuji mockrát:-)

22.11.2019 06:40:22 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí