Spiaci tulák

Spiaci tulák

Anotace: Túžba po dobrodružstve spiaca v každom človeku, ktorý má aspoň trochu rád ten pocit voľnosti a plnosti, ktorý čaká niekde v diaľke..

Hviezdny obrus je už prestretý.
Ležím na celte, unavená,
Vďačnosť v očiach upretých.

Nič nevyrovná sa
Pocitu tomu
Keď ležíš na zemi,
v tichu lesa,
v objatí stromov.

V nekonečnom tichu večera
Závisť sa vo mne ozvala.
Závisť ktorá závidí samej sebe
Že má možnosť ale ju neužije.
Že môže ale nechce.
Potláča túžby skryté
Pariac sa v zatuchnutom byte.

Lôžko z machu a papradia
Dávno už, len málo kto
Raz za čas si hľadá.

A kde sa podeli ich tulácke duše?
Či zabité sú?
či len zo spánku ich zobudiť treba?

Často snívals kráčajúc po ulici
Mysliac na veci neuveriteľné.
A keď ti čas už klopal na dvere
Pozval si ho dnu dôverne.

Šepkal ti, choď preč.
Od premárnenej chvíle uteč.
Svet otvára dvere, a ty čas máš
Prečo sa hneď do diaľ nevydáš?

Konečne.
Zobudil si sa.
Už zacítil si vôňu lesov
Hlas čo do neznáma ťa volá
Neoľutuješ ani chvíľu z času
V ktorom píše sa nová kapitola.
Autor Guldrun, 26.01.2020
Přečteno 186x
Tipy 8
Poslední tipující: Eru Alonnar, Kapka, L.B, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tyto pocity znám a mám je velmi ráda. Tvá báseň mě velmi oslovila, neboť příroda je kus mého Života.
Děkuji za pěkný zážitek a ráda dávám ..ST..

14.08.2020 22:18:14 | Jaruška

Tak to som naozaj rada, že to cítite podobne.:) ďakujem.

20.08.2020 10:15:39 | Guldrun

krása...:-D* ST*

26.01.2020 13:43:06 | Frr

Ďakujem veľmi pekne.:)

26.01.2020 13:55:16 | Guldrun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí